کاخ گلستان از جمله مهم‌ترین بناهای ملی ایران است که از بخش‌های مختلفی تشکیل شده و در حال حاضر نیز بازدیدکنندگان بسیاری دارد. تاریخچه این عمارت به سال‌ها پیش و دوران صفویه برمی‌گردد.

کاخ

در آن زمان کم‌کم پادشاهان متوجه اهمیت شهر تهران شدند و نمونه اولیه این قصر را در آن ساختند. بعدها و در زمان زندیه و قاجار نیز آن را توسعه دادند تا به آرامی و پس از گذشت سال‌ها به شکل امروزی‌اش درآمد. برای آشنایی بیشتر با این مکان زیبا و تاریخی با ادامه این مقاله همراه باشید.

آدرس و روش‌های سفر به کاخ گلستان

این قصر زیبا در شهر تهران، خیابان 15 خرداد و میدان ارگ قرار گرفته است. شما می‌توانید با اتوبوس، مترو یا وسیله نقلیه شخصی خود به این عمارت بروید و از آن بازدید کنید.

اتوبوس

اگر این روش را انتخاب کردید، باید سوار اتوبوس‌هایی شوید که در چهارراه گلوبندک توقف می‌کنند.

مترو

در این شیوه ابتدا باید سوار خط 1 شده و در میدان 15 خرداد پیاده شوید. بعد از آن لازم است مسیر کوتاهی را پیاده طی کنید تا به خیابان داور برسید و وارد کاخ شوید.

وسیله نقلیه شخصی

برای سفر با خودروی شخصی باید به آدرسی که در ابتدا ذکر کردیم، بروید؛ البته به خاطر داشته باشید اغلب خیابان‌های منتهی به این عمارت (مانند صور اسرافیل و باب همایون) بن‌بست هستند. با این اوصاف نمی‌توانید تمام مسیر را با ماشین طی کنید و مجبورید بخشی از راه را پیاده‌روی کنید.

قسمت‌های دیدنی این قصر کدام اند؟

کاخ گلستان فعلی، به‌صورت حدودی 5 هکتار است. جالب است بدانید وسعت این بنا در گذشته 10 برابر بیشتر از الان بوده؛ اما با روی کار آمدن پادشاهان پهلوی بخش بزرگی از آن، صرف ساخت سازمان‌ها و اداره‌جات مختلف شد. این عمارت از قسمت‌های گوناگونی تشکیل شده که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را نام می‌بریم.

شمس‌العماره

یکی از بخش‌های مهم این قصر، شمس‌العماره است که در زمان ناصرالدین شاه ساخته شده و نمایی بی‌نظیر دارد. در گذشته شاه قاجاری با الهام از بناهای غربی دستور ساخت این مکان را صادر کرد. تا مدت‌ها نیز آن را به عنوان نماد تهران می‌شناختند.

خلوت کریمخانی

یکی از جالب‌ترین قسمت‌های قصر، خلوت کریمخانی است. در گذشته آقا محمدخان قاجار بعد از رسیدن به تخت شاهی و کشتن کریم‌خان زند، استخوان‌های او را در مکان سرپوشیده قرار داد. طبق روایات هدف او این بوده که بتواند هرروزه استخوان‌ها را لگد مال کند! البته سال‌ها بعد پادشاهان پهلوی این استخوان‌ها را در قم دفن کردند. باید بدانید در خلوت کریمخانی، سنگ قبر دو پادشاه معروف قاجاری، یعنی فتحعلی و ناصرالدین شاه هم وجود دارد.

ایوان تخت مرمر

قدیمی‌ترین جایی که می‌توانید در این قصر تماشا کنید، ایوان تخت مرمر است. ایده اصلی این ایوان از تخت حضرت سلیمان گرفته شده تا پادشاه و مردم در آن با هم دیدار کنند. در زمان‌های گذشته پادشاهان با تشریفات خاصی روی این تخت می‌نشستند و با عوام ملاقات می‌کردند. این بنا با استفاده از سنگ‌های زیبای مرمرین ساخته شده و در آن معماری شکیل دیگری چون خاتم‌کاری و منبت کاری، سنگ تراشی و آینه کاری هم مشاهده می‌شود.

راهنمای بازدید از مجموعه کاخ گلستان و موزه های آن

تالار الماس

تالار الماس از جمله چشم‌نوازترین قسمت‌های کاخ است که با آینه‌کاری‌های خاص‌اش شناخته می‌شود. این تالار ابتدا توسط فتحلی‌خان بنا شد؛ اما بعدها ناصرالدین شاه مانند باقی بخش‌ها، آن را نیز تغییر داد.

عمارت بادگیر

عمارت بادگیر جایی برای گردش هوا و خنک شدن کل کاخ است. این تالار خود از قسمت‌های دیگری چون آزاره‌های مرمری، تالار شاه‌نشین و غیره تشکیل شده است. مهم‌ترین ویژگی‌های معماری که در عمارت بادگیر کاخ گلستان دیده می‌شود آینه‌کاری، گچ‌بری، نقاشی روی دیوار و منبت‌کاری‌های زیبایش هستند.

موزه عکس‌خانه

موزه عکس‌خانه طبقه زیرین عمارت بادگیر است که قبلا از آن به‌عنوان محل زندگی پرندگان استفاده می‌کردند؛ اما در حال حاضر ابزارها و ادوات عکاسی پادشاهان قاجاری را در آن نگهداری می‌کنند.

کاخ ابیض

مکان نگهداری کادوها و هدایای ارزشمند پادشاه عثمانی، کاخ ابیض نام دارد. در آن زمان، ناصرالدین شاه که خود ثروتمندترین فرد جامعه محسوب می‌شد، نیازی به هدایای گران‌بهای عبدالحمید عثمانی نداشت؛ پس برای حفظ آن‌ها جایی مخصوص را ساخت که امروزه به کاخ ابیض معروف است.

تالار سلام

ناصرالدین شاه در زمان پادشاهی‌اش به کشورهای اروپایی سفر کرد و بعد از اینکه متوجه شد در این کشورها مکان‌هایی به نام موزه وجود دارد؛ تصمیم گرفت نمونه‌ای از آن‌ را در داخل قصر خود بنا کند. تالار سلام اولین موزه‌ ایران است که توسط این شاه قاجاری بنا شده و مانند باقی قسمت‌ها، معماری بسیار خاص و شکیلی دارد. در نظر داشته باشید که تنها در ابتدای کار از تالار سلام به عنوان موزه استفاده کردند؛ زیرا بعدها تبدیل به مکانی برای برگزاری مهم‌ترین جلسات رسمی شاه شد. اگر زمانی به این عمارت زیبا سفر کردید، جزء جزء این تالار را به دقت بنگرید؛ زیرا نکات جذابی در آن دیده می‌شود.

راهنمای بازدید از مجموعه کاخ گلستان و موزه های آن

ساعات بازدید و قیمت بلیط

برای بازدید از کاخ زیبای گلستان باید از ساعات بازدید و قیمت بلیط آن مطلع باشید؛ به همین خاطر در این بخش این موارد را برای شما ذکر می‌کنیم.

ساعت بازدید: شما برای تماشای بخش‌های مختلف این قصر زیبا از ساعت 9 صبح تا 7 عصر وقت دارید؛ البته در نظر داشته باشید بلیط ورود آن تنها تا ساعت 5:15 دقیقه عصر به فروش می‌رسد.

قیمت بلیط: به‌صورت کلی هزینه ورودی عمارت در هر سال تغییر می‌کند؛ به همین دلیل بهتر است پیش از سفر مقدار آن را از با جستجو در اینترنت بررسی کنید.

نکته: این قصر در تاریخ‌های گوناگونی چون شهادت حضرت علی (ع)، رحلت امام خمینی، تاسوعا و عاشورا حسینی، رحلت حضرت محمد (ص)، اربعین، شهاد امام حسن مجتبی (ع)، روز طبیعت و شهادت امام صادق (ع) تعطیل است.

خرید بلیط تهران از فلای تودی

برای سفر به تهران و دیدن کاخ گلستان می‌توانید به‌صورت آنلاین از مجموعه فلای تودی بلیط تهیه کنید. این مجموعه ارزان‌ترین بلیط‌ها را برای شما تدارک دیده تا از جای‌جای ایران سفری مقرون‌به‌صرفه داشته باشید. اگر درباره خدمات این سایت سوالی داشتید، می‌توانید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید؛ زیرا به‌صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.

کد خبر 803333

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha